Akcie OKST VU 2010

AktualizÁcia 13. APRÍLA 2010 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

27. 3. 2010 - Skaly Vtáčnika

Možno prvá akcia nášho turistického oddielu v tomto roku, ktorá sa stretla sa slabým pochopením, čo sa týkalo účasti. Veď pravdepodobne väčšina využila pekné jarné počasie na záhradkársku činnosť. A tak akcia dospelákovmusela byť zrušená.

Ale!

Na podnet výboru TO bola oslovená mládež, ktorá by mala záujem o turistiku a práve táto akcia bola možno prvou lastovičkou. Prečo?

Ráno o 8. hod. sme sa stretli pri vitrínke KST vo Veľkých Uherciach. Pán predseda TO Jozef Čmiko nás na svojom novom aute zaviezol na Rudicu. Ďalej sme išli peši, a potom sme na hornom konci osady zobrali  Viktóriu Kováčovú. Na lúke pod horou sme videli srny.

Túru na Žarnov absolvovali: Terezka SVRČKOVÁ, Viktória KOVÁČOVÁ ,Erik MLATKO, Braňo MLATKO, teta Anička KOPÁLOVÁ, ujovia Braňo Mlatko a Števo ADAMÍK. Mali sme pekné počasie. Vystúpili sme na vrchole pri kríži, kde nám ujo Števo ADAMÍK odovzdal zápisníky pre plnenie 100 jarných kilometrov, lebo chceme   odznak.  Cesta na Žarnov nám trvala 1:30 hod. Na vrchole sme boli asi hodinu. Domov sme išli  1 hodinu. Zo Žarnova sme zbehli cez Lubianku do Hornej Vsi. Už sme doma vo Veľkých Uherciach. Bolo s u p e r.

Text: Terezka SVRČKOVÁ, Viktória KOVÁČOVÁ
Foto: Š. ADAMÍK

Na stiahnutie: Komentár Števa Adamíka

 
Free Web Hosting